Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

УС на БАПГ проведе първото си заседание за 2023 г.

23/03/2023

Управителният съвет (УС) на Българска асоциация „Природен газ“ (БАПГ) проведе на 17.03.2023 г. в гр. Плевен първото си за 2023 г. заседание. Любезен домакин на срещата бе г-жа Анка Петкова, управител на „Таси“ ООД. В рамките на заседанието УС разгледа и прие материалите за редовното годишно Общо събрание на БАПГ през 2023 г., определи то да бъде отчетно-изборно и да се проведе на 26 май 2023 г. в Хамбург, Германия.

УС на БАПГ изслуша и одобри Доклад за основните насоки в дейността на „Български газов център“ ЕАД за 2023 г. В Доклада се отбелязва, че „БГЦ“ ЕАД ще работи за намаляване емисиите на метан при преноса и разпределението на природен газ;  разработване на технологични решения за симбиоза на газовата индустрия и ВЕИ; изследване на технологични бариери и възможможности пред мерките за декарбонизация на газовата промишленост.

 

От август 2022 г. БАПГ е член на проекта Ready4H2 и УС взе решение за избор на негов Ръководител. В Ready4H2 участват 91 европейски газоразпределителни компании и организации от 16 държави. Той има следните цели:

•          да обедини водородния експертен опит и опита на европейските газоразпределителни компании;

•          да създаде общо разбиране за това как разпределителните мрежи могат да помогнат за реализирането на огромния потенциал за ръст в потреблението на водород и

•          да добави потенциал за намаляване на въглерода чрез използването на водород, така че да удължи и увеличи добавената стойност на газовата инфраструктура в предстоящата декарбонизирана ера.

На проведеното заседание УС прие за пълноправни членове на БАПГ две търговски дружества.:

  • „Дженерикс Партнърс“ ООД e една от най-бързо развиващите се компании в областта на отоплението, обзавежданието и умните решения за дома и офиса. днес компанията е една от водещите в областта на отоплението, климатизацията и изработка на мебели по поръчка. Изграждането на дългосрочни отношения, базирани на честност, висока компетентност и прозрачност е начина, по който компанията работи. член на на Сдружение Българска асоциация "Отопление, вентилация и климатизация".
  • „Състейнабъл Енерджи Съплай“ ООД развива дейност в областта на търговията с природен газ. Компанията е на пазара от 2020 г. и се развива динамично и към днешна дата търгува на пазарите в България, Румъния, Гърция и Италия. Планира да започне търговия и с електрическа енергия.

Следващото заседание на УС на БАПГ е насрочено за 26 май 2023 г. и ще се състои в деня на Общото събрание.

 


Галерия