Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Новини

14/04/2009

БАПГ предлага изменения на ЗУТ

В отговор на препоръката на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Савин  Ковачев БАПГ изготви предложения за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (ЗУТ).
Прочетете повече

13/04/2009

ДКЕВР ще приема промени при издаването на лицензии за снабдяване с природен газ

На 14 април 2009 г. в ДКЕВР ще се състои четене относно промените при издаването на лицензии за снабдяване с природен газ. С промените се прекратява издаването на лицензии за обществен доставчик на синьо гориво.
Прочетете повече

13/04/2009

БАПГ стана член на БИС

Българска асоциация Природен газ стана член на Българския институт по стандартизация, като представители на Асоциацията ще участват в работата на техническите комитети 60 „Газоснабдяване и газоразпределение” и 28 „Метрология”. БАПГ ще участва и в Общото събрание на института.
Прочетете повече

09/04/2009

Писмо до Сергей Станишев

В качеството си на председател на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна с писмо към министър-председателя на България Сергей Станишев с молба за съдействие за отстраняване на изискването за издаване на разрешение за строителство при монтажа на сградни газови инсталации.
Прочетете повече

07/04/2009

Енергиен бизнес форум

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев получи покана за участие в Енергийния бизнес форум, който ще се състои в София на 24 април т.г. Мероприятието се провежда в рамките на Енергийната среща на върха „Природен газ за Европа. Сигурност и партньорство” (24-25 април). Форумът се организира от Българския енергиен холдинг и ще обсъди проекти и инициативи, касаещи диверсификацията на трасетата и източниците на доставки на природен газ.
Прочетете повече

02/04/2009

ЕС е на път да приеме Третия енергиен пакет

Европейският съюз е на път да приеме Третия енергиен пакет, след като Европейския парламент и Съвета на министрите постигнаха компромис по няколко ключови компонента, най-важният от които бе въпросът, свързан с разделянето на фирмите за пренос на газ и електроенергия от фирмите-производителки и доставчици.
Прочетете повече

02/04/2009

БАПГ получи подкрепата на БСК за промяна в Решение № 31 на СОС

В писмо до Столичен общински съвет (СОС) председателят на БСК г-н Божидар Данев застана зад позицията на БАПГ и настоя за внасяне на изменения в Решение № 31 на съвета с цел намаляване на таксата за издаване на разрешително за строеж на газова инфраструктура до необходимите административни разходи.
Прочетете повече

01/04/2009

Писмо от МРРБ до БАПГ

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Савин Ковачев изпрати писмо до г-н Сашо Дончев, касаещо Проект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията с молба за коментар и предложения от страна на БАПГ.
Прочетете повече

01/04/2009

Последна среща на Комитета по сигурност на доставките

На 3 април ще се проведе последната среща на работния комитет Сигурност на доставките към БАПГ. Комитетът ще представи анализ за възможните категории защитени потребители на природен газ в случай на ограничаване или спиране на газовите доставки.
Прочетете повече

31/03/2009

Писмо до министър Гергана Паси

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна с писмо към министъра по европейските въпроси г-жа Гергана Паси, за да сигнализира за административни тежести, които препятстват развитието на проектите за газификация в страната.
Прочетете повече