Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Новини

31/01/2012

Изп. директор на "Булгатрансгаз" Кирил Темелков: "Ще изградим 200 км газопроводи за три години"

Какви ще са инвестициите на "Булгатрансгаз" през следващите три години, доколко е либерализиран газовият пазар в България и как изграждането на междусистемните връзки ще се отрази на диверсификацията на газовите доставки в страната. По тези и друи теми разговаряме с изпълнителния директор на компанията Кирил Темелков.
Прочетете повече

18/01/2012

"Газтек БГ" АД започва предпроектното проучване за междусистемната газова връзка със Сърбия

Компанията член на Българска асоциация Природен газ - "Газтек БГ" АД сключи договор с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма  за предпроектно проучване за изграждане на междусистемна газова връзка между България и Сърбия.
Прочетете повече

06/01/2012

Писма до г-жа Лиляна Павлова, Министър на регионалното развитие и благоустройството

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев изпрати две писма до министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова относно законопроект за изменение и допълнение на Закон за устройство на територията (ЗУТ) и Наредба №4 от 21.05.2001 г.
Прочетете повече

05/01/2012

Писмо до Национално сдружение на общините в Р България

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна с писмо към г-жа Гинка Чавдарова, Изп.-директор на Национално сдружение на общините в Р България относно административните тежести, възпрепятстващи развитието на проектите за газификация в страната.
Прочетете повече

22/12/2011

Европейската комисиия публикува Пътна карта за енергeтиката до 2050 г.

На 15 декември 2011 г. Европейската комисиия публикува "Пътна карта за енергетиката до 2050 г."
Прочетете повече

05/12/2011

Хиляди жители на гр. Благоевград вече могат да използват природен газ за отопление и готвене

Компания Рила газ, която изгражда газоразпределителната мрежа в Югозападна България, пусна в експлоатация част от мрежата си в гр. Благоевград, с което направи природния газ достъпен за хиляди домове и предприятия в града.
Прочетете повече

01/12/2011

Първи национален семинар „Енергийна ефективност и енергиен мениджмънт”

На 8 и 9 декември 2011г. в х-л „Сити Бест Уестърн”, гр. София ще се проведе Първия национален семинар: “Енергийна ефективност и енергиен мениджмънт. Стратегия по изменение на климата. Индустриален и сграден мениджмънт”, организиран от „EXPERT EVENTS” със съдействието на Правна кантора „ЛЕГА КОНСУЛТИНГ” и „ИНТЕР КЕПИТЪЛ ДИВЕЛЪПМЪНТ”.
Прочетете повече

08/11/2011

БАПГ стана член на БСК

На 15 ноември 2011 г. Българска асоциация Природен газ стана член на Българска стопанска камара (БСК).
Прочетете повече

07/11/2011

Дискусионен форум "Шистовият газ – енергийна алтернатива или заплаха за околната среда”

Българска асоциация Природен газ получи покана за участие във втория дискусионен форум по проекта „Прозрачна енергетика” „Шистовият газ – енергийна алтернатива или заплаха за околната среда”, който ще се състои на 11 ноември 2011 г.
Прочетете повече

23/10/2011

Писмо до ДКЕВР относно Наредба за лицензиране на дейностите в енергетиката

На 21.10.2011 г. Българска асоциация Природен газ изпрати писмо до г-н Ангел Семерджиев, с което предлага на вниманието на ДКЕВР писмено становище на Асоциацията по предложените от тях изменения и допълнения на Наредба за лицензиране на дейностите в енергетиката
Прочетете повече